"Мы все русские, а не россияне": основні світоглядні візії російської громади західноукраїнського регіону (за матеріалами газети "Русский вестник") - Артимишин, П. (Український історичний збірник, 2017)
Аналізуються основні світоглядні концепції російської громади Західного реґіону України, які викладені протягом 2004–2012 рр. у газетних публікаціях “Русского вестника”. Головною метою статті є розглянути ідейні концепти досліджуваної газети. Досліджені основні підходи до визначення термінів “русский”, “россиянин”, “русская земля”, “русский мир” та “русская идея”, які вживаються у статтях видання, що досліджується. Розглянена проблема бачення у газеті російської історії, сучасного стану Росії та перспектив її розвитку. У висновках наголошено на факті поширення на сторінках “Русского вестника” неоімперських ідей та міфів.