The Book of Records № 270 of the Lithuanian Metrica: Letters of Instructions of the King of Poland and Grand Duke of Lithuania Sigismund II Augustus - Blanutsa, A. (Український історичний збірник, 2018)
Уперше публікується документ із книги записів № 270 Литовської метрики, який являє собою інструкцію великого князя литовського і короля польського Сигізмунда ІІ Августа обраним у повітах послам на Вальний сейм Речі Посполитої 1572 р. Інструкція містить «науку» короля послам, а також детальний опис поточної міжнародної політики ВКЛ.