Оцінювання за зашумленними спостереженнями невідомих даних лінійних еліптичних рівнянь, що допускають змішане варіаційне формулювання - Горбатенко, М.Ю. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2009)
Получен новый класс систем вариационных уравнений через решения которых выражаются минимаксные оценки значений функционалов от неизвестных правых частей линейных эллиптических уравнений 2-го порядка.