Ярослав Богдан Рудницький та Канада - Приймак, Т. (Історіографічні дослідження в Україні, 2020)
У статті проаналізовано деякі епізоди наукової та громадської діяльність відомого українського мовознавця, літературознавця та фольклориста Ярослава Богдана Рудницького (1910–1995), зокрема під час його проживання у Канаді, де він був співробітником низки наукових і культурних організацій, зокрема Королівської комісії з двомовності та двокультурності, та очолював кафедру слов’янських студій у Манітобському університеті у Вінніпезі. Авторизований переклад з англійської мови. Перша публікація: Prymak Thomas M. J. B. Rudnyckyj and Canada // Vinnipeg Ukrains’kyi / Ukrainian Winnipeg. 2019. No. 53 (July). Р. 12–15. Переклад з англійської мови – Надія Заворотна (Торонтський університет, Канада), Марина Чернявська (Альбертський університет, Канада).