Верифікація даних Світового кліматичного центру (CRU) та регіональної моделі клімату (REMO) щодо прогнозу приземної температури повітря за контрольний період 1961-1990 рр. - Краковська, С.В.; Паламарчук, Л.В.; Шедеменко, І.П.; Дюкель, Г.О.; Гнатюк, Н.В. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Наведено перші результати верифікації чисельної кліматичної моделі REMO та даних світового центру кліматичних досліджень CRU для території України за контрольний період 1961-90 рр. Підтверджено можливість використання даних CRU для верифікації результатів моделювань сучасного регіонального клімату України та отримано систематичні похибки регіональної моделі REMO щодо приземної температури повітря.