Моделювання хмарного покриву для тривимірних реалістичних картографічних моделей - Орещенко, А.В. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Визначено роль хмарного покриву для тривимірних реалістичних моделей. Подано геометричний спосіб імітації хмар за допомогою ЕОМ. Наведено рекомендації щодо покращення сприйняття користувачем тривимірної карти.