Про Буго-Прип’ятський шлях у середині XIV ст. - Козубовський, Г. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2015)
Стаття присвячена проблемі торговельних і економічних зв’язків між Мазовією й русько-литовськими князівствами. Аналізується питання про існування торговельних шляхів в басейні Прип’яті в середині XIV cт. Знахідки празьких грошів Яна І Люксембурзького (1310–1346) і Карла І (1346–1378) позначають найважливіші центри на торговому шляху в середині XIV cт.