Досвід створення історичної карти Катеринославського козацького війська - Авраменко, А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2015)
У статті аналізується інформація, що дозволяє вперше створити історичну карту Катеринославського козацького війська. Прокоментовані помилкові відомості про військо, що потрапили в радянські, російські й українські енциклопедії. Карта показує розміщення різних соціальних категорій населення, які зараховано до складу війська в 1787–1790 рр., зміни територіального складу війська.