Електронні археологічні карти – новий ресурс у вивченні середньовічного Києва - Тараненко, C. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2019)
У статті представлені дві авторські електронні археологічні карти одних з найбільш давніх і значимих територіальних локацій Києва – Подолу та Києво-Печерського монастиря. Методичні і тематичні принципи їх створення різні: від вузької спрямованості та строгих хронологічних рамок у «Археологічній карті масової забудови та планувальної структури Подолу Києва X-XIII ст.» до систематизації всіх археологічних джерел у «Археологічній карті території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника».