Бібліографія етнографічних карт території України - Падюка, Н.; Сосса, Р. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2019)
Покажчик картографічних творів розміщення українського етносу містить етнічні карти Європи та окремих держав, у складі яких перебували українські етнічні території, карти розселення слов’янських народів, карти української етнічної території або її історичних областей. Поряд з етнічними картами до покажчика включено карти конфесійні, статистичні, мовні, діалектологічні, а також загальногеографічні, політичні та фізичні, на яких показано територію розселення українського народу та його етнічні межі. Тематичний покажчик включає 168 джерел.