Унормування поздовжніх профілів водотоків басейну верхнього та середнього Дністра для завдань районування - Розлач, З.В.; Ободовський, О.Г.; Самойленко, В.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Запропоновано залежність, яка внормовує похил досліджуваних річок. На основі форм унормованих поздовжніх профілів виконано районування території басейну Верхнього та Середнього Дністра.