Діючий макет комплексного нефелометричного вимірювача метеорологічних параметрів - Іванов, Б.О; Іванченко, Л.В.; Осіс, В.Б.; Товстенко, Л.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2008)
Розглянуто експериментальні дослідження, проведені на створеному макеті нефелометричного датчика. Наведено оптичні характеристики часток атмосферних опадів і доведено здатність нефелометричного методу до вимірювання їхньої інтенсивності.