Верифікація даних Світового кліматичного центру (CRU) та регіональної моделі клімату (REMO) щодо прогнозу поля опадів в Україні за контрольний період 1961-1990 рр. - Паламарчук, Л.В.; Краковська, С.В.; Шедеменко, І.П.; Дюкель, Г.О.; Гнатюк, Н.В. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2009)
Представлено перші результати тестування поля опадів, отриманого для території України, з використанням регіональної чисельної моделі REMO. Встановлено статистичні залежності просторово-часового розподілу середніх багаторічних сум опадів, отриманих у чисельному моделюванні та за результатами спостережень метеомережі України. Визначено систематичні похибки модельного поля опадів для різних районів та проаналізовано можливі причини їх виникнення. Наведено результати оцінки даних Світового центру кліматичних досліджень з метою їх використання для верифікації чисельного моделювання.