Про вплив гумінових і фульвокислот на колірність води - Осадча, Н.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2009)
Виконано оцінку впливу окремих фракцій гумусових кислот (гумінових та фульвокислот) на формування колірності води. Показано, що між умістом гумусових кислот та показником колірності води спостерігається пряма залежність. Встановлено, що колірність поверхневих вод переважно формують менш забарвлені фульвокислоти. Показано вплив рН розчину та концентрації гумусових кислот на величину колірності води.