Про концепцію розвитку Національної академії наук України на 2021—2025 роки - Богданов, В.Л.; Кубальський, О.Н. (Вісник НАН України, 2021)
У відповідь на нові виклики, які останнім часом постали перед академічною наукою, в поточному, 2021, році було прийнято нову Концепцію розвитку НАН України до 2025 року. У статті окреслено її головні принципи та цілі, спрямовані на посилення внеску Академії в реалізацію пріоритетних напрямів економічного та соціального розвитку держави, збільшення обсягу досліджень світового рівня, ефективне використання бюджетних коштів та майна, поліпшення ситуації з кадровим забезпеченням і налагодження тісніших зв’язків з владою та суспільством.