Про співпрацю Національної академії наук України і Державного космічного агентства України зі створення системи контролю та аналізу космічної обстановки (стенограма співдоповіді на засіданні Президії НАН України 13 жовтня 2021 р.) - Яцків, Я.С.; Присяжний, В.І. (Вісник НАН України, 2021)
Співдоповідь присвячено результатам співробітництва Національної академії наук України та Державного космічного агентства України щодо виконання вкрай актуального для України завдання — створення національної Системи контролю та аналізу космічної обстановки. Окреслено шляхи подальшої співпраці з використання радіоастрономічних інструментів та розширення мережі оптичних станцій для спостереження космічних об’єктів у навколоземному просторі.