Віршовий текст як динамічна структура - Мойсієнко, А.К. (Мовознавство, 2002)
Досліджено поетичний ідіостиль Яра Славутича, визначено особливості динамізації мовно-образної системи його віршового тексту. Текстову структуру проаналізовано на лексико-семантичному, образно-смисловому рівнях, розглянутих у взаємодії з фонічними, граматичними, власне поетичними чинниками, які нерідко стають визначальними в композиційній організації вірша.