На теми сучасної української ономастики - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2007)
У статті розглядаються деякі нові явища в українській ономастиці — перейменування в топоніміці і тенденції до перегляду вихідних пунктів найменування українських реалій, актуалізація етнографічної лексики.