До проблеми генези середньонаддніпрянського діалекту - Мартинова, Г.І. (Мовознавство, 2007)
Статтю присвячено окресленню меж давньої середньонадцніпрянської історико-культурної зони за свідченнями лінгвістики, історії, археології, етнографії і визначенню початку формування в ній середньонаддніпрянського діалекту.