Лінгвістичний і лінгвокультурологічний статуси образу-еталона - Мізін, К.І. (Мовознавство, 2007)
У статті окреслюється лінгвістичний і лінгвокультурологічний статуси образу-еталона, оскільки цей термін функціонує не лише в лінгвістиці, а й у психології та кібернетиці. Визначення лінгвокультурологічного статусу є особливо актуальним з огляду на те, що термінна система лінгвокультурології перебуває на стадії формування базових понять. Образ-еталон розмежовується з поняттями-корелятами за допомогою аналізу його релевантних відношень з останніми, враховуючи різнорівневість кодування інформації.