Діалектна основа лексики і фразеології в українській літературній мові - Матвіяс, І.Г. (Мовознавство, 2007)
У статті стверджується, що «Атлас української мови», з одного боку, і нормативні словники, зокрема тлумачний «Словник української мови»,— з другого, відображають наслідки складного історичного процесу взаємодії між лексикою і фразеологією української літературної мови й говорів.