Система значеннєвих варіантів семантичного макрокомпонента категорії процесуальності українських та англійських дієслів - Іваницька, Н.Б. (Мовознавство, 2007)
У статті з’ясовуються питання класифікації української та англійської дієслівної лексики в зіставному аспекті. Розглядаються основні значеннєві варіанти семантико-граматичного макрокомпонента універсальної категорії процесуальності в дієслівних системах зіставлюваних мов. Увагу зосереджено на контрастивному вивченні значеннєвих варіантів «дія», «процес», «стан» та «відношення».