Засади функціонування та час виникнення «тисяч» у давній Русі - Васюта, О. (Сiверянський лiтопис, 2009)
В історичній науці більше ста років дискутуються питання, пов'язані з давньоруськими "тисячами". У статті розглядаються засади функціонування, умови і специфіка процесу виникнення цих формувань на Русі.