Політика українських урядів щодо формування системи навчальних закладів національних меншин за часів виборювання державності (1917-1920 рр.) - Боровик, А. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті мова йде про політику Центральної Ради, урядів гетьмана П. Скоропадського та Директорії УНР щодо створення мережі загальноосвітніх шкіл національних меншин. З'ясовується комплекс проблем, які доводилось вирішувати з освітніх питань, та особливості формування мережі шкіл національних меншин залежно від змін історичних подій.