До питання про засади побудови загальної ономасіологічної моделі номінації - Архангельська, А.М. (Мовознавство, 2007)
У статті вивчається одна з проблем теорії номінації — проблема отримання об’єктом позамовної дійсності (особою чоловічої статі) імені — шляхом побудови загальної ономасіоло- гічної моделі номінації з огляду на мовотворчий її аспект щодо трьох слов’янських мов (української, російської та чеської).