Трансформації розмовного стилю в інтернет-комунікації - Чемеркін, С.Г. (Мовознавство, 2007)
У статті розглядаються процеси, характерні для розмовного стилю в інтернет-комуніка- ції. Проведене дослідження показало, що розмовний стиль у віртуальному середовищі зазнає суттєвих трансформацій, нових для сучасної української мови. Використання некодифікова- них засобів реалізації тексту, специфічних графічних знаків, відсутність усного варіанта розмовного стилю в Інтернеті спричиняється до суттєвих змін цього стилю. Диференційовано активні процеси, закономірні для розвитку розмовного стилю української мови, від деструктивних явищ, які перешкоджають успішній комунікації.