Чорнобиль — константа української мовно-поетичної свідомості - Сюта, Г.М. (Мовознавство, 2007)
У статті простежено механізм концептуалізації образу Чорнобиль як константи сучасної української мовно-поетичної свідомості. Вказано на шляхи формування специфічного «чорнобильського» словника, наголошено на активному залученні одиниць термінологічного характеру, відзначено типи семантичного, аксіологічного, конотативного переосмислення традиційно-поетичних одиниць, які потрапляють у поле семантичної дії стрижневої номінації Чорнобиль.