Спроба семантичного аналізу лексики цілеспрямованої діяльності - Труб, В.М. (Мовознавство, 2007)
У статті висвітлюється підхід до системного витлумачення лексики цілеспрямованої діяльності. Метод ґрунтується на використанні узагальненої схеми відповідної «предметної галузі», в якій розрізняється низка етапів будь-якої цілеспрямованої діяльності.