Функціонально-комунікативні аспекти академічного тлумачного словника української мови - Кононенко, В.І. (Мовознавство, 2007)
Відтворення функціонально-комунікативних аспектів у тлумаченні слів в академічному тлумачному словнику української мови передбачає врахування етнолінгвістичних і мовно-культурологічних чинників слововживання. Передбачено введення в тлумачний словник вербальних символів, концептів, стереотипних імен і висловів, паремій та інших складників національного культурного простору.