Розмовно-маргінальна лексика української мови та її лексикографічне опрацювання - Лесюк, Μ.П. (Мовознавство, 2007)
У статті розглядається лексика, яка перебуває на маргінесі української літературної мови. Це слова, запозичені з інших мов — російської, польської, німецької, англійської, а також окремі найпоширеніші регіоналізми, які не входять в офіційний український лексикон. Автор статті пропонує зібрати таку лексику в спеціальний словник, який був би хорошим посібником для всіх, хто дбає про чистоту мови. У статті подані фрагменти такого словника.