Міжмовні співвідношення в лексичній синоніміці - Бублейник, Л.В. (Мовознавство, 2007)
У статті розглянуто особливості співвідношень компонентів синонімічних угруповань в українській, білоруській і російській мовах; схарактеризовано «блокові» відповідності, спричинені привативними та еквіполентними опозиціями на міжмовному рівні, враховано характер лексичної сполучуваності.