Сполучуваність первинних фонологічних одиниць у системі консонантизму давньогерманських мов - Васько, Р.В. (Мовознавство, 2007)
Статтю присвячено питанням синтагматики первинних фонологічних одиниць у системі консонантизму давньогерманських мов. Здійснено аналіз цих одиниць в ініціальних і фінальних консонантних групах давньоанглійської, давньосаксонської та давньоісландської мов. Встановлено комбінаторні типи модальних і локальних кінакем двофонемних ініціальних і фінальних консонантних груп, визначено їх частоту й продуктивність у формуванні звукових оболонок морфем і слів.