Журавлёв В. К. Теория группофонем : Развитие группового сингармонизма в праславянском языке - Глущенко, В.; Орел, А. (Мовознавство, 2007)
Рецензія на книгу: Журавлёв В. К. Теория группофонем : Развитие группового сингармонизма в праславянском языке. / Предисл. Ю. Я. Бурмистровича М. : Изд-во ЛКИ, 2007.— 128 с. Володимира Костянтиновича Журавльова (народився 1922 р.) можна без перебільшення назвати одним з найвідоміших славістів і фонологів XX ст. Він не тільки вивчав історію фонологічних систем слов’янських мов (із залученням багатого іншомовного матеріалу), а й розробляв загальну теорію діахронічної (історичної) фонології. В. К. Журавльов досяг надзвичайно цінних наукових результатів. Докладно проаналізувавши лінгвістичну спадщину славістів Росії та інших країн (П. Ф. Фортунатова, О. О. Шахматова, І. О. Бодуена де Куртене, Р. Якобсона, Н. ван Вейка, Е. Петровича та ін.), В. К. Журавльов висунув низку ідей, які можна сміливо назвати лінгвістичними відкриттями.