Оборона Батурина на сторінках російської дитячої періодики (початок ХХ ст.) - Руденко, Н. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті розглянуто загальні тенденції, що побутували в дитячій періодиці на початку ХХ ст. Особлива увага звернена на нетипові для того часу інтерпретації подій та осіб доби гетьмана І.Мазепи у доробку І. Любич-Кошурова.