Українсько-російський суржик: статус, тенденції, оцінки, прогнози - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2008)
У статті розглядаються основні проблеми та дискусійні моменти в оцінюванні явища українсько-російського суржику в умовах сучасної України: його мовний статус, тенденції розвитку, оцінки та прогнози.