Прагматичні перформативи: спроба обґрунтування комунікативного статусу - Бацевич, Ф.С. (Мовознавство, 2008)
У статті розглядаються семантико-прагматичні та комунікативні особливості висловлень живого мовлення на зразок українських Ого! Ну і ну! Оце так! Ух ти! Блиск! та подібних. Обгрунтовується їх статус як прагматичних перформативів.