Дисертаційні роботи з мовознавства (тематика досліджень) (Мовознавство, 2008)
У 2006 році бюро Наукової ради з проблем «Закономірності розвитку мов і практика мовної діяльності» при Відділенні літератури, мови і мистецтвознавства НАН України працювало у такому складі: голова ради — академік НАН України В. М. Русанівський, співголова — академік НАН України В. Г. Скляренко, заступники голови ради — д-р філол. наук, проф. Н. Г. Озерова, д-р філол. наук, проф. М. М. Пещак, учений секретар — проф. В. В. Чумак, керівники секцій (загального та слов’янського мовознавства — член-кореспондент НАН України О. Б. Ткаченко, романо-германського мовознавства — проф. А. Д. Белова, граматики — проф. Κ. Г. Городенська, лексикології та лексикографії — проф. О. О. Тараненко, стилістики — проф. С. Я. Єрмоленко, російського мовознавства — проф. Н. Г. Озерова, діалектології та ономастики — проф. П. Ю. Гриценко, комп’ютерної лінгвістики — проф. Η. Ф. Клименко, д-р техн. наук В. А. Широков).