Гідронімікон Правобережної України та проблема слов’янської прабатьківщин - Желєзняк, І.М. (Мовознавство, 2008)
У статті висловлюється гіпотеза про виникнення слов’янської прабатьківщини на терені, де простежується мовна спадковість у назвах річок від індоєвропейських до архаїчних слов’янських.