Типологічні аспекти семантичної реконструкції гнізд праслов’янської лексики - Черниш, Т.О. (Мовознавство, 2008)
Статтю присвячено актуальним тенденціям у галузі порівняльно-історичного дослідження слов’янських мов: аналізу лексики й семантики, поєднанню компаративного та типологічного підходів, застосуванню гніздового методу. Наслідком реалізації відповідних дослідницьких програм є реконструкція лексико-семантичної і словотвірної систем праслов’янської мови та встановлення закономірностей їх історичного розвитку.