Рукописи південнослов’янського походження в зібранні Одеської державної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького: стан і перспективи дослідження - Іщенко, Д.С.; Зубов, М.І. (Мовознавство, 2008)
У статті розглянуто деякі мовні, графіко-орфографічні та змістові особливості кількох рукописів південнослов’янського походження із зібрання Одеської державної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького. Вказано на наявність у цих рукописах середньовічних болгарських, сербських та македонських нашарувань. Це визначає важливі аспекти майбутніх досліджень Одеської рукописної збірні.