Кирило-Мефодіївські традиції в мові давньоруської писемності - Прискока, О.В.; Франчук, В.Ю. (Мовознавство, 2008)
У статті розглянуто деякі мовні, графіко-орфографічні та змістові особливості кількох рукописів південнослов’янського походження із зібрання Одеської державної наукової бібліотеки ім. О. М. Горького. Вказано на наявність у цих рукописах середньовічних болгарських, сербських та македонських нашарувань. Це визначає важливі аспекти майбутніх досліджень Одеської рукописної збірні.