Сучасні тенденції до перегляду нормативних засад української літературної мови і явище пуризму - Тараненко, О.О. (Мовознавство, 2008)
У статті розглядаються сучасні тенденції (кінець XX — початок XXI ст.) до перегляду нормативних засад української літературної мови з метою як відновлення її питомих, органічних особливостей, так і дальшого вдосконалення системи її номінативних та виражальних засобів (як вияв дії різних пуристичних процесів на тлі інших сучасних слов’янських літературних мов).