Сучасний стан лінгвогендерологічних досліджень в Україні - Ставицька, Л.О. (Мовознавство, 2008)
У статті висвітлюються основні напрями лінгвогендерології в україністиці, українській русистиці, германістиці і славістиці. Проаналізовано наукові надбання українських учених протягом останніх двадцяти років та окреслено перспективи відповідних студій в європейському та світовому контексті.