Типологія наукових підходів до вивчення категорії предикації - Гуйванюк, Н.В.; Кульбабська, О.В. (Мовознавство, 2008)
У статті з’ясовується лінгвістичний статус категорії предикації в науковій парадигмі. Зроблено висновок про те, що з предикацією пов’язані найважливіші характеристики речення — здатність виражати окрему завершену думку, бути головним засобом її формування, репрезентації та повідомлення.