Паремійні фонди мов як контамінація різночасових міжкультурних світоглядних нашарувань - Коцюба, 3.Г. (Мовознавство, 2008)
У статті зроблено спробу визначити хронологічні межі становлення паремійних корпусів сучасних європейських мов, проведено дослідження історії формування сучасного складу тематичних груп прислів’їв і приказок із ключовими словами «жінка» і «баба» в українській мові в зіставленні з іншими слов’янськими, германськими та романськими мовами, проаналізовано розвиток семантики ключових слів цих паремій.