Типологія відсубстантивного словотворення іменників на позначення істот в українській і польській мова - Лучик, А.А. (Мовознавство, 2008)
Стаття присвячена зіставному аналізу відсубстантивних назв істот в українській і польській мовах. На синхронічному рівні здійснюється поділ назв істот за словотвірними типами, встановлюються їх спільні й відмінні ознаки в досліджуваних мовах, з’ясовуються тенденції щодо творення відсубстантивних назв осіб чоловічої та жіночої статі, назв самиць та істот за ознакою недорослості в українській і польській мовних системах.