Типологія речень з дієслівно-ад’єктивними предикаторами в українській мові в зіставленні з чеською - Андерш, И.Ф. (Мовознавство, 2009)
26 березня 2009р. виповнюється 70 років докторові філологічних наук, професору, завідувачеві відділення україністики кафедри славістики Оломоуцького університету (Чеська Республіка) Йосипові Фрідріховичу Андершу, фахівцеві в галузі типології слов’янських мов, зіставної граматики чеської й української мов, українсько-чеських мовних зв'язків, який у 1988-1992pp. був заступником головного редактора журналу «Мовознавство». Щиро вітаючи ювіляра, пропонуємо читачам його нову розвідку. У статті аналізуються речення з дієслівно-ад’єктивними предикаторами в українській мові в зіставленні з чеською.