Дисертаційні роботи з мовознавства (тематика досліджень) (Мовознавство, 2009)
У 2007 році бюро Наукової ради з проблем «Закономірності розвитку мов і практика мовної діяльності» при Відділенні літератури, мови і мистецтвознавства НАН України працювало в такому складі (голова ради — проф. В. М. Бріцин, заступник голови ради — проф. Н. Г. Озерова, учений секретар—проф. В. В. Чумак, керівники секцій (загального та слов’янського мовознавства — член-кореспондент НАН України О. Б. Ткаченко, романо-германського мовознавства — проф. А. Д. Белова, граматики — проф. К. Г. Городенська, лексикології та лексикографії — проф. О. О. Тараненко, стилістики — проф. С. Я. Єрмоленко, російського мовознавства — проф. Н. Г. Озерова, діалектології та ономастики — проф. П. Ю. Гриценко, комп’ютерної лінгвістики — член-кореспондент НАН України Η. Ф. Клименко, член-кореспондент НАН України В. А. Широков).