Дмитро Харитонович Баранник (Мовознавство, 2009)
30 січня 2009 р. на 86-му році пішов із життя відомий мовознавець доктор філологічних наук, професор, заслужений працівник вищої школи України, відмінник освіти України, заслужений професор Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Дмитро Харитонович Баранник. Д. X. Баранника вирізняли виняткова працездатність і працелюбність. Маючи енциклопедичні знання в лінгвістиці, Дмитро Харитонович завжди із задоволенням ділився ними. Його пам’ятатимуть як скромну, доброзичливу, інтелігентну і водночас наполегливу, вимогливу людину, що вміє стояти на своєму у принципових питаннях.