Паремії як об’єкт етнолінгвопсихологічного дослідження - Коцюба, 3.Г. (Мовознавство, 2009)
У статті проаналізовано різні підходи до дослідження паремій у когнітивних, лінгвокультурологічних, етнолінгвістичних, етнопсихологічних студіях; з’ясовано деякі причини, що призводять до суперечливості висновків, які ґрунтуються на аналізі паремій в одномовних і зіставних дослідженнях.